Bejegyzések

Heti beszámoló

Rajtam ne múljon...! [90. oldal] Azt mondják, mindig rajtunk is múlik minden. Rajtam ne múljon. (Tandori Dezső: Vagy majdnem az. Bp. 1995.)

Friss topikok

  • KapitányG: Jobbulást! Várom a főnixmadarat! (2013.02.26. 10:05) Partecédula
  • évi.: Anyunak két kedvenc könyve volt,amiket sokszor levett a polcról, az egyik az Aranyketrec, a másik ... (2013.02.25. 16:07) Aranyketrec
  • akimoto: Flora, mi sem mondjuk meg, hányan is lakunk itt. Az ördög nem alszik (csak a testvéred, jó messze.... (2013.02.19. 20:45) Répatorta
  • akimoto: Várok egy kicsit. Hogyne, költözésből elég volt. (2013.02.18. 16:49) Madaras
  • évi.: @akimoto: Igen, meg, és tegnap reggel is néztem néhány videót,ami fent volt a neten :( (2013.02.16. 13:35) Szegény emberek

Címkék

1952-2012 (1) 2013 január (1) 56 (1) a (1) alázat (1) aranyat érő (1) arany dió mogyoró (1) arany ősz (1) Art (1) átverés (1) az éjszaka csodái (1) az időről (1) a blog (1) a második gyertya (1) a sziget (1) befőzés (1) belülről kifelé (1) Berzsenyi (1) bevezető (1) bölcső ténfereg (1) Bőrlevél (1) cseresznye (1) csodaváróknak (1) csupa öröm (1) Daniss ajánlás (1) De (1) Deco (1) dióhéjban (1) dráma (1) egyebek és emberek (1) egy kiállítás köteteiről (1) élet és tudomány (1) emlék (1) érzelmi érték (1) esték (1) este jó (1) ez igen (1) főemlősök egymás közt (1) fogadd el (1) foglyok karácsonya (1) főpróba (1) Furnitures (1) gaudeamus (1) gubancok (1) gyász (1) gyászos (1) hangzó (1) hazádnak rendületlenül (1) hetedik (1) hétköznap (1) hideg meleg júliusban (1) hírek (1) hófúvás (1) hol jár az eszem (1) hónap (1) hordalék (1) hurrá nyaralunk (1) hűvös éjszakák jönnek (1) húzzunk bele (1) Ibafa (1) időkép (1) ínség (1) itt vagyok (1) jogok (1) jómadár (1) jövőre jobb lesz (1) júliusi (1) Káin (1) kapaszkodj Malvin (1) karének (1) keddi jelentés (1) képességünk a rend (1) késő ősszel (1) kirándulás a végtelenbe (1) könnyek (1) kotkodács (1) közlékeny (1) kultúrák (1) legyen nyár (1) madarak és fák (1) mai mesék (1) majd jövök valamikor (1) Mancur segít (1) március elején (1) meddő órák (1) meg (1) megbízható (1) megfizette (1) megfontoltan (1) még jövök (1) melankólia (1) mélyben (1) mely nyelv merne (1) menedék (1) menni menni menni (1) merengő (1) miért (1) miről meséljek? (1) molitva (1) mosolygó (1) most (1) Mrs ZuzMara (1) Nádas Péterről másodszor (1) Nádas Péter trilógiájáról (1) nálunk falun (1) na mégegyszer (1) negyvenhat hideg tavaszán (1) negyvenhat telén (1) negyvenhét nyara (1) neköd adom (1) nem engedtünk a negyvennyolcból (1) nézzünk előre (1) nyelvtanulás (1) olvasni (1) olvasni nehéz (1) olvassatok jó költőket (1) oremus (1) öröm (1) őszikék (1) őszinteség (1) pályázott egy állásra (1) panni tavalyi utazása (1) párhuzamos (1) pillanatok (1) pórázon (1) profundis (1) realizmus (1) rock (1) roráte (1) sodrásban (1) Szabadság! (1) szabad madár (1) száll az illat-ár (1) szeppuku (1) szép napok (1) szerenád (1) szigetek (1) Temesi Ferenc (1) töröljük le (1) történetek újrapapíron (1) túlélők (1) túléltük de képeket (1) tűlevél (1) ügyek (1) új hely (1) utcabál (1) valami van (1) vau (1) végre hűvös (1) veríték és válóok (1) vers (1) versek délutánja (1) világból (1) visszanézve (1) és megnyerte (1) (1) nem tudok feltenni erre a blogra (1) Címkefelhő

Mi lesz itt?

2012.02.28. 16:41 akimoto


Febr.17.
A Balassi Bálint-emlékkardot „Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök adta át Tornai Józsefnek, Gabriel Olembe nevében pedig Raymond Irambo, az Afrikai-Magyar Egyesült tagja vette át az elismerést, és lingala nyelven felolvasta Gabriel Olembe fordításában A végek dicsérete című Balassi-költeményt” – olvasom az Új Könyvvilág hírlevelében. Másik könyvhír, hogy a pápa valamilyen magyar egyesülettől rovásírással írott, egyedi bibliát kapott. Hírünk a világban.
A végek dícsérete lingala nyelven. Első híradás Afrika eldugott táján a magyarokról.Lingalául kellene tanulni. Majd rovásírással feljegyezni a tanultakat.

Febr.18.
Ebéd után úgy érzem magam, mint Farkinca, amikor a kőművesek bezabáltatták szalonnával. A kiscica minden falatot mohón lenyelt, végül hanyatt dobta magát a fenyőfa kiálló gyökerei közötti mélyedésben, és a hasát az ég felé fordította. Úgy aludt. Négy lába nyolcfelé hevert.
Megyek én is heverőre, déli verőn.

Febr. 20.
Ezt a macskát, a nagy laklit külön műsorszám kirakni éjszakára. Hagyom aludni benn az ebédlőben a padon, úgy éjfél felé szólok neki, hogy ébresztő, kimegyünk. A macska összegömbölyödve alszik tovább, még a fülét se billenti meg. Na, mondom, nem hallod, és megmozgatom alatta a párnát. Erre nagy álmosan fölül, és széjjelnéz, mintha először látná a szobát. Gyere megyünk kifelé, biztatom, adok neked valami finomat. Persze ül, és nem mozdul. Megint megráncigálom a párnáját, akkor föláll, nyújtózkodik. Ne szórakozzál, és toppantok. Erre leugrik a padról, egyenesen a gazduram íróasztala mellé szalad. Némi búcsúzkodás után kiüget a konyhába, és leül a tányérjához, mert ugye ígértem neki valami finomat. Ez többnyire egy kanál tejföl. Lefetyeli, fölnyalja, közben megfordítom a zárban a kulcsot. Erre a hangra mindig odaszalad az ajtóhoz, kisurran a résen, látszik rajta, hogy már elfelejtette a meleg szobát, már örül, hogy érdekes éjszakai sétafikálás következik.  

Febr. 21.
A blogokban néha már a bejegyzésekből, de sokszor csak a kommentbeli beszélgetésekből derül fény arra, kinek hol leledzenek a korlátai. (Tévedés ne essék, nem korlátoltakra, hanem a gondolkodás vagy ismeretek hirtelen kiütköző korlátaira gondolok. Nehéz átlépni ezeken, miként a tevének a tű fokán.)
Seneca azt mondta: Minden jó ember szívében megleled az Istent.( A korlátok  emberi nyavalyák.)
*
Született egy kis zsiráf az állatkertben. Nevet keresnek neki. Ha lány, legyen Zita, ha fiú, legyen Alef. Mondom én.
http://www.babaszoba.hu/articles/Zsirafbebi_szuletett_az_allatkertben?aid=20120220230403
*
Nincs róla hír, de legalább keresik.: http://sport.hir24.hu/tobb-sport/2012/02/21/magyar-vitorlas-ered-az-eltunt-kenus-nyomaba/

Febr.22.
Ma reggel elkezdtem olvasni az újságokat. Hirtelen fölszaladt a gyomrom a torkomba. Vagy sok, vagy kevés az oxitocin pártjaink és államunk vezéregyéniségei, valamint az őket szolgáló újságírók szervezetében.
 A homályból naponta előlép valaki, aki azt hiszi, már nincs az élők sorában tetteinek tanúi, harcos írásainak olvasói, egykori elvtársai közül senki.

Febr.23.
Szegény Mancur hiába dolgozott. Panaszosan nyivákolt az ajtó előtt, gondoltam talán szomjas szegény. De nem. Fogott egy egeret, és be akarta hozni. Nagyon szigorúan rászóltam, hogy azt már nem. Egyik puha mancsáról a másikra lépegetett (mintha nem is lennének bennük hosszú hegyes karmok), nem tudott választani, ottmaradjon-e az egér mellett, vagy bejöjjön egér nélkül.
*
Este a Historyn nagyon érdekes film volt a tunguz meteoritról. Az 1908-as becsapódás óta keletkezett elméleteket és kutatásokat foglalták össze, a Tunguzka-hívők és ufóhívők dokumentumait is bemutatták. Az Istenhívők csak fenyegetően emelgették a szemöldöküket, hogy nem szabad a titkokat kutatni. Egy orosz űrhajós, már elég öreg, azt mondta, egyesíteni kellene az erőket a meteoritok kivédése érdekében, és nem a demokráciáról vitatkozni, mert ha itt a becsapódás, válogatás nélkül mindenkit elpusztít.

Febr. 26.
Na, erre kíváncsi vagyok. Kiállítás látható azokról a könyvtári könyvekről, amelyeket néhány évtized alatt soha senki nem olvasott el.
http://www.stop.hu/kultura/otezer-konyv-amelyre-senki-sem-volt-kivancsi/1003877/
*
Egy magvas gondolat baráti levelezésből, Mr.Fülig viselt dolgairól szólva: „A Wagner úr az úgy van, hogy Füligék cirkálója elveszett, és loptak egyet helyette, a Raadzer nevűt. Hogy a parti őrség ne tudja azonnal kiszúrni, átfestették az oldalát és új nevet írtak rá: Namiújság, Wagner úr. Ez lett a hajó neve. Piszkos Frednek, a kapitánynak azonban nem tetszett, mire Fülig Jimmy kifakadt: - Majd bolond leszek én ennek mégeccer cirkállót lopni!”
Ebből azt a tanulságot szűröm le, hogy cirkálóra még egyszer nem érdemes fölszállni se, abból csak baj lehet.
*
A Magyar Családtudományi Társaság, melyet a MTA is támogat, károsnak tartja a házasság előtti szexuális kapcsolatot.
http://www.delmagyar.hu/belfold_hirek/a_hazassag_elotti_szex_ellen_kuzdenenek/2266441/
Mintha nem is most, a valóságban élnének.

Febr. 27.
Még egyszer a halott könyvtárról.
Nem mindenki üdvözli oly lelkesen a gondolatot, és igaz is, annyi mindentől függ, éppen mit olvasnak az ügyfelek. Meg kell nézni a kiállítást, vajon milyen könyvek haltak meg. Belső hírek szerint Homérosz és Tacitus, sőt Az ember tragédiája is ebbe a kategóriába tartozik. Készül a rendelet, melynek alapján kiiktatják „a kevéssé olvasott” könyveket a kultúrából? Remélem, a rovásírással írott biblia és a lingala fordításban megjelent Balassi-vers, mint a legfrissebb megjelenések, nem jutnak azonnal a kevéssé olvasott művek sorsára.
 *
Két nap se telt el, és tessék: http://www.hir24.hu/belfold/2012/02/27/dugaba-dolt-az-antiszex-projekt/
Nem kellene ábrándokhoz társítani rendeleteket.

Febr. 28.
Teljesen föl vagyok háborodva, mint Köcsög Józsi, a népszerű blogger állandó figurája. A gépemre nem akar rátelepedni az ’avast! antivírus’, emellett újra szakad a hó. Nincs két napja, hogy tavaszt ígértek! Hol itt az igazság?
*
Minthogy az antivírus továbbra se működik, nem várom meg a holnapot az esedékes beszámoló közreadásával. Ha kényszerpihenőre juttat a tecnika, legyen fönn egy kis olvasnivaló.

 

12 komment · 1 trackback

Címkék: csupa öröm

A bejegyzés trackback címe:

https://akimotonapjai.blog.hu/api/trackback/id/tr144220409

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

flora/ro 2012.02.28. 22:27:08

Azért kíváncsi lennék a címekre, melyek senkit sem vonzanak ... Nem lehet azonban csupán közvéleménykutatás alapján megszervezni a könyvkiadás programjaát! A piac amúgy is nagyon beleszól...
A másik hajmeresztő ötlet a Magyar Családtudományi Társaság: nem csodálnám, ha holmi katolikus egyházi sugallatra született volna... (ha tévedtem, mea culpa!) Mintha a társadalom fejlődése valaha is engedelmeskedett volna a rendeleteknek, előírásoknak, sugallatoknak! Attól függetlenül, hogy a "fejlődés" iránya nem mindig pozitív...

akimoto 2012.02.29. 00:34:31

Flora, gondolom, hogy az elmúlt rendszer kiadói gyakorlatát mutatják be, biztosan nagy igazságoknak jutunk nyomára. Meg fogom nézni a kiállítást, és beszámolok róla.
A másik kérdésben az egyház nyilván állást foglalt, ellenben az egészségügy siralmas helyzete is közrejátszhat egy ilyen rendelkezés meghozatalában. Könnyebb betiltani, mint gyógyszerekről gondoskodni. Különben, mint tudjuk, a virágnak megtiltani nem lehet.:)

évi. 2012.03.01. 09:45:47

nem értem igazán mire jó ez az időutazás nekik...nekem nagyon nem teccik miden esetre.

akimoto 2012.03.01. 10:30:39

Évi! Elhűltem az "adalék" olvasása közben. A kommentek is tanulságosak.

évi. 2012.03.01. 10:45:37

@akimoto: na jó, hoztam neked felüdülést is a nagyvilágból:)

www.youtube.com/watch?v=0UE3CNu_rtY

ha már hóvirágot nem bírtam:)))

akimoto 2012.03.01. 11:20:14

Évi, de jó volt! Csak Antwerpenben lehet táncolni? Menjünk oda! :)

évi. 2012.03.01. 12:49:44

@akimoto: :)
nem tudom, de ott biztosan...mikor indulunk?:)))

akimoto 2012.03.01. 15:58:39

Évi, amint jegyet kapok a Malévnál. :)

évi. 2012.03.01. 16:21:30

@akimoto: nade a vasútállomáson nem áll meg a repülő:))vagy de?:)

akimoto 2012.03.01. 16:29:20

Évi, ez is gond? Majd meghúzzuk a vészféket! :)

évi. 2012.03.01. 16:44:52

@akimoto: vagy ejtőernyőzünk és ugrunk:))
süti beállítások módosítása